סופר סת"ם שנשאל בדבר השנוי במחלוקת

שאלה:

אבקש לשאול שאלה , שמאוד עקרונית, והיה לי ויכוח נוקב עם סופר סת"ם.

יש למשל מחלוקת מסויימת באיזה פרט בהלכות סת"ם

ובא אדם לפני סופר סת"ם ( שהוא , הסופר, פוסק כגרע"י) אדם ספרדי ירא שמים,
ושואל שאלה בסת"ם.
והגרע"י מיקל, וכף החיים מחמיר

האם הסופר אומר לעצמו: 'אני תלמיד הגרע"י. השואל לא אמר לי כלום. אז אני מיקל לו. אומר שזה בסדר. מבלי לציין את דעת הקול יעקב'
או שהסופר צריך לקחת בחשבון שיש ספרדים שחשוב להם לדעת , את דעתו של כף החיים,
ולכן שהסופר יציין להם.

זה רק דוגמא , שמקרינה להרבה דוגמאות

תשובה:

שלום וברכה

בכל מקרה ברור שעל הסופר לספק את כל המידע שברשותו, הוא לא אמור לקבל החלטות עבור השואל, דבר זה נכון גם ברמה ההלכתית, אבל בעיקר מאוד בענין של חושן משפט הנוגע כאן פעמים רבות, כלומר, גם אם השואל והנשאל שניהם נוהגים כפסק הגרע"י מזוזה שפסולה לדעה כל שהיא שווה הרבה פחות כסף אם בכלל. אנישם לא קונים מזוזה שפסולה לחלק מהשיטות. ולכן אגב נחזור לעיקר שאלתך, אני בטוח שגם מי שנוהג כפסק הגרע"י לא ישאיר מזוזה בביתו שפסולה לחלק מהשיטות, מזוזה זה לא דבר שאדם מעוניין שיהיה נתון לחילוקי דעות.