כף בשרית במחבת חלבית שאינה בת יומה שיש בה בצל חם

שאלה:

שלום וברכה
השאלה מעט מורכבת אז אפרט
טיגנתי שום ופלפלים במחבת בשרית שאינה בת יומה (השום כמובן היה מיעוט ביחס לשאר הדברים במחבת) ולאחר שהשום כבר טוגן והשחים,הכניסו תרווד בשרי שאינו בן יומו כדי לערבב לאחר מכן הכניסו את התרווד שהיה מעט מלוכלך מהשום והפלפל למחבת חלבי שאינו בן יומו אך טוגן בו בצל והבצל כבר היה שחום ומטוגן היטב (יש להוסיף כי התרווד נגע במחבת רגע אחד בלבד משום שכאשר הכניסו אותו,מיד נזכרו שהתרווד הוא בשרי) כאשר התרווד נגע במחבת היה בו רק בצל עם קצת שמן
שאלתי היא מה דין המחבת ,הבצל שבמחבת והתרווד
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הכל כשר ומותר באכילה, לגבי התרווד, אם הבצל היה בחום שהיד סולדת בו, ראוי להגעילו, בעיקר לבני אשכנז.

[השום והפלפלים פרווה כי הוא אינו חריף, הבצל חלבי אבל עכשיו אינו חריף, אלא שאם הוא חם והוא חלבי ונגע בתרווד בשרי ראוי להגעיל, אף שיש כאן צירוף של שני הדברים יחד אינו בן יומו ונ"ט בר נ"ט].

מקורות:

ראה יביע אומר ח”ח או”ח סי’ מג בהרחבה.