טעות בעודף/החלפת בגד

שאלה:

בס"ד
שלום הרב,
1.בגמ' בכמה מקומות מובא לגבי טעות בממיר המקח(יתר משתות וכו') האם למעשה גם כיום אם המוכר החזיר לי בטעות יותר שקל מקניה של 50 ש"ח אזי לכאורה אני לא אמור לומר לו? וה"ה להיפך אם הוא החסיר לי שקל אזי אין לי זכות לתובעו?

2.החלפת חולצה, אדם שקנה חולצה וכשהגיע לביתו לבשה ושם לב שהיא קצת גדולה עליו והתלבט אם להחליף ובנתיים היה איתה כמה שעות אך לא גרם לה שום נזק/לכלוך, האם מותר במצב כזה להחליף מידה?
בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

דין אונאה של שתות, נאמר במכירת שהמוכר הוסיף על המחיר ואונה את הקונה, או שטעה ומכר בפחות מהמחיר והתאנה המוכר. אבל אם קצצו מחיר והיה טעות בעודף הרי זה טעות בממון שצריך להחזיר גם בפחות משתות. ולכן כל טעות בעודף בין לטובת הקונה בין לטובת המוכר חייבים להשיב.

2. אדם שלבש חולצה למשך שעה לא יכול להחליף את החולצה. ורק אם מדד וראה שהמדה לא מתאימה ומיד הוריד יכול להחליף, אבל אם המשיך ללבוש אחרי שהבחין שהמדה לא מתאימה לא יכול להחליף.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. אונאה זה כשיש טעות במכירה, אבל קצצו מחיר והטעות בעודף זה לא קשור לאונאה.
    2. כיון שהדרך להקפיד אז אין זכות החזרה על מוצר שלבשו.