לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חלום

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב, חלמתי הלילה את סבי ז"ל שנפטר לפני הרבה שנים כשהוא בוכה. בחלום תוך כדי הבכי הוא מעביר מסר דרך הבן שלי שהעביר לי בחלום את מה שאמר , מסר שאני אפילו לא מסוגלת לחזור עליו. בבוקר שמתי צדקה והדלקתי לו נר אבל אני תוהה אם זה מספיק.
אשמח לדעתך, בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לא תמיד יש משמעות לחלומות, אבל הייתי מנסה לקחת על עצמי איזה חיזוק קבוע בלי נדר באיזו מצוה, דבר קטן, אבל שיקדם אותך באופן קבוע, ולא רק פעם אחת צדקה וזהו… אין לנו מושג כמה נחת רוח זה לסבא ולסבתא שהצאצאים עושים חיזוק בשמירת המצוות! אם זה בצניעות או שבת או כל דבר אחר שיש לנו בו חולשה.

בשורות טובות והעיקר רק בשמחה בלי לחץ ועצבות.