גזל והאכיל – מי משלם

שאלה:

משהוא גזל מאכל ונתן לי לאכול את אותו מאכל ולא ידעתי שהמאכל גזול. מה עלי לעשות? כי הוא לא מחזיר את הגזלה. האם עלי להחזיר למי שגזלו ממנו או שכל החובה היא על הגזלן והוא זה שנתן לי ואני פטור?

תשובה:

שלום וברכה,

גזל שנתן את הגזלה לחבר והחבר אכל את הגזלה, אם זה לפני יאוש שניהם חייבים לשלם, דהיינו שבעל הגזלה יכול לגבות את הגזלה או מהגזלן או ממי שאכל את הגזלה. אם הגזלן גזל ועבר זמן רב ובעל הגזלה התייאש ואח"כ נתן לאחרים, והשני אכל את הגזלה לא חייב השני לשלם על הגזלה.

ולכן אם הגזלן שגזל את האוכל העביר את האוכל מיד אליך אתה גם חייב לשלם עבור הגזלה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שסא סעיפים ה-ו.