תפילה באוטובוס בקביעות לאברך כולל

שאלה:

שלום, אברך שהתחתן לא מזמן גר בירושלים, הוא עובד בבוקר בשש ועשרה עד סביבות שמונה וחצי בעזרה לאנשים בעלי מוגבלויות כך שסומך לעבוד לפני תפילה על כך שעוסק בצרכי ציבור. קשה לו לקום להתפלל לפני כן. בעיקרון הוא אמור להתפלל מיד כשהוא מסיים אבל כיוון שהוא לומד בישיבה במרחק של שעה נסיעה הוא מתפלל כל יום שחרית באוטובוס כדי להספיק להגיע לישיבה בשעה סבירה.
האם יש לו היתר להתפלל כל יום ביחיד? האם יש לו היתר להתפלל כל יום באוטובוס? האם במידה ויש לו אפשרות לעזוב את העבודה הזו ולעבור לעבודה אחרת כדאי לו לעשות כן אם יש חשש שמי שיחליפו בעבודה הזו יהיה פחות ראוי? תודה.

תשובה:

אם יש אפשרות אחרת זו לא צורה של יהודי להתפלל כל יום באוטובוס מחמת העבודה. וגם הנסיעה לישיבה על חשבון תפילה נורמלית יש בה טעם לפגם, הרי אנחנו לומדים בבחינת ללמוד על מנת לעשות, וכי איזו צורה יש לאברך בן תורה שמתיישב ללימוד של סדר בוקר אחרי תפילה חפוזה ביחיד באוטובוס, הייתי עושה כל מאמץ למצוא הכנסה אחרת, ולהתחיל את היום בתפילה במנין כראוי לבן תורה.

לגבי מי יחליף אותך, בעזרת ה' יהיה מישהו ראוי, כרגע חייך קודמים..

בהצלחה רבה מאוד.