שיעור חוטי הציצית לפי החזון איש

שאלה:

האם גם בחוטים עצמן של טלית קטן יש שעור חזון איש

תשובה:

בהחלט. לדעת החזון איש שיעור גודל הוא 2.5 ס"מ. לכן, כשעושים ציצית חדשה יש להקפיד שיהיה אורך החוטים י"ב גודלין שהם לחומרא 30 ס"מ מהקשר הראשון הסמוך לבגד. כשנקרעו החוטים לאחר שהוטלו כבר בציצית הדין שונה, והקילו בשיריים עד שיעור כדי עניבה (5 ס"מ), ואם חוט אחד נקרע אף אם נשאר פחות מכך כשר.

מקורות:

שולחן ערוך סי' י"א וי"ב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא יודע מה זה קצרים, הנורמלי שמוכרים זה בסדר. תעשה גדיל אחד ותמדוד את האורך שלו. השיעור הנ"ל הוא חוטים עם הקשרים.