שאלות בדיני אבלות

שאלה:

שלום.

כמה שאלות בדיני אבלות.
1. לאחר פטירת האב, האם אני צריך לשמור את הייארציייט של הסבים גם כן?
לגשת לעמוד בתאריך/קדיש.
ואם כן, האם גם את של הוריהם הסבא רבה צריך לשמור?

2. מסיבת פרידה בעבודה שיש בה נאומים ולאחר מכן קצת אוכל, האם מותר בשנת אבל להשתתף רק בנאומים?

3. בשנת אבל, מותר לאבל לחלק בבית הכנסת סוכריות לילדים?

4. בשנת אבל כשנצרך האבל מטעם העבודה לטוס לחול למקום שלא יהיה מניין, הדבר הכרחי ולא ניתן לדחייה, האם יש לבקש מאחר שיגיד קדיש בתקופה זאת?
אם יש עוד אח שאומר קדיש, האם עדיין צריך לבקש ממישהו אחר?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

1. אין לך חיוב לשמור את היארצייט של סבא וסבתא בתפילה לפני העמוד, אבל ראוי כך לעשות ככל שאין להם בנים בחיים, סבא וסבתא רבה זה כבר בבחינת אין לדבר סוף. אם תגיד קדיש זה מצויין אבל אין חיוב כזה.

2. אן הנימוס מחייב, ישב שם בשעת הנאומים ובזמן האוכל יחזור לחדרו.

3. מותר לחלק סוכריות לילדים.

4. אם יש אח שאומר קדיש אין צורך לבקש מאחר. אבל יש להשתדל למצוא מנין, ולא רק בגלל האבלות אלא בגלל שתפילה במנין הוא דבר חשוב ויש שסוברים שהוא גם חובה גמורה.

בשורות טובות.