יעקב בחרן

שאלה:

כתוב: וַיְהִ֡י כַּאֲשֶׁר֩ רָאָ֨ה יַעֲקֹ֜ב אֶת־רָחֵ֗ל בַּת־לָבָן֙ אֲחִ֣י אִמּ֔וֹ וְאֶת־צֹ֥אן לָבָ֖ן אֲחִ֣י אִמּ֑וֹ וַיִּגַּ֣שׁ יַעֲקֹ֗ב וַיָּ֤גֶל אֶת־הָאֶ֙בֶן֙ מֵעַל֙ פִּ֣י הַבְּאֵ֔ר וַיַּ֕שְׁקְ אֶת־צֹ֥אן לָבָ֖ן אֲחִ֥י אִמּֽוֹ׃ ולאחר כתוב: וַיִּשַּׁ֥ק יַעֲקֹ֖ב לְרָחֵ֑ל וַיִּשָּׂ֥א אֶת־קֹל֖וֹ וַיֵּֽבְךְּ׃ אז למה השקה את צאן רחל ולאחר נישק לרחל

תשובה:

בתחילה כל הרועים עמדו שם עם כל הצאן מחכים עם כל הבלגן לפתוח את הבאר, זה לא הזמן לפגישת שידוכין משפחתית, קודם כל פותרים את הבעיה והאנשים הולכים לדרכם ואז משוחחים.