בדיקת עדשים ירוקות

שאלה:

האם צריך לבדוק עדשים ירוקות, וא"כ איך בודקים אותם?
תודה רבה!

תשובה:

יש כמה שלבים בבדיקה:

1. ראשית לבדוק היטב שהשקית לא נגועה (סיבים וקורי משי). לבדוק היטב שאין חור בשקית.

2. לנפות במסננת אורז או סוכר שהעדשים לא נופלים בחורים אבל החרקים יפלו. כדאי לעשות על משטח לבן לראות האם נפלו חרקים מהמסננת, כך יודעים אם יש נגיעות.

3. לבסוף יש להציף במי מלח, ולהסיר את הגרעינים הנגועים.

בדיעבד ברוב העדשים (בימינו) אין רוב נגוע, אפשר לסמוך על דינו של הרשב"א שאם עבר ובישל מותר. אולם עדשים חומים (מטיב נחות, טורקיה) שם יש רוב ואין להקל אף אם עבר ובישל.

יש עדשים באריזות וואקום מחברות טובות שהם בחזקת נקיים, מומלץ.