לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אולי ריבית

שאלה:

שלום . לאחי יש כרטיס הנחה ״חבר״ מהצבא . ההנחה גם לבני המשפחה . לפעמים אני קונה בכרטיס שלו ויוצא במקום 200 שקל אז יש 30% יכול לצאת 120 ולפעמים אני מוסיף כמה שקלים כי אין לי בדיוק על השקל , האם יש בזה בעיה ? אנחנו ולא מקפידים על דברים כאלה .

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה משתמש בכרטיס אשראי שלו אחיך ופורע לו יותר ממה שלווית ממנו בגלל שאין לך כסף קטן, יש בזה חשש איסור ריבית. וגם אם אין בכך איסור ריבית, אבל ודאי זה נראה ריבית ואסור.

בהצלחה.