שינוי מקום בברכות

שאלה:

שלום הרב,
אם אני יושב בבית פרטי, ומברך על רוגלך, ויודע בשעת הברכה, שעוד מעט ייתכן שהשכנים (מהבית הפרטי שממוקם מול ביתי), יזמינו אותי לשלום זכר.
האם צריך לברך שם מזונות שוב אצלם אפילו שבעת הברכה ראיתי את בית השכנים?

תשובה:

בשני בתים שונים לא מועיל מה שרואה מקומו הראשון, הבעיה במיני מזונות היא שיש סוברים שהם דברים הטעונים ברכה במקומם ולכן דין שינוי מקום בהם יהיה תלוי במחלוקת האמורה בשו"ע סי' קעח בין השו"ע לרמ"א, ולכן יש לכוון לכתחילה שאינו רוצה לפטור מה שיאכל אחר כך ואינו יודע בכלל אם ירצה לאכול עוד.