עציץ שהיה בשנת השמיטה תחת קורת גג

שאלה:

האם מותר לקנות עציץ גדול
שככל הנראה השריש לפני שמיטה והיה תחת הגג ברשת איקאה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה משוכנע שהוא מלפני השמיטה [?] והוא אכן היה תחת קורת גג ומקום מרוצף, אפשר לקנות. הגם שאם הם היו שואלים אותנו אם מותר להם להשקות כרגיל וכו' היינו מציינים באוזניהם מדברי הפסוקים שחששו גם במקום מרוצף שיש יניקה כו', אבל אלו חומרות ולא איסורים מדינא עד כדי שנאסרו לקנות עציץ זה לאחר השמיטה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. למעשה ממש מאותן הסיבות שהרב ציין, מותר אפילו לקנות עציץ שנשתל ממש בשמיטה תחת קורת גג ושמתחתיו ריצוף כראוי, וזה בגלל שאומנם יש חולקים, אבל לעניין הנאה, ודאי נוכל לסמוך על חכם צבי שכתב שבחממות מותר לעבוד בשמיטה, אפילו אם יש אוהל עראי שנטעו תחתיו, פקע מזה שם שדה.
    אז לעניין הנאה מאן דכר שמיה?