להשתמש בכסף מהמשכורת החודשית לפני נתינת מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם מותר להשתמש בכסף מהמשכורת החודשית שלי, לפני שאני נותן את המעשר כספים, או לפני הסדרת החובות שלי (למקרה שלוויתי כסף)?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להשתמש בכסף, אין בזה דין טבל כמו בהפרשת מעשרות מפירות וירקות, אבל העצה הנכונה היא תמיד להפריש מיד, אחר כך פתאום יש כל מיני הוצאות וקשה לתת… כשאדם נותן מיד הוא בעצם מתייחס כאילו קיבל לכתחילה רק 90% והכל קל יותר.

בהצלחה