ילד כמחיצה בין בעל לאשתו נידה

שאלה:

מבואר ברמ"א קצ"ה שאסור לשכב אפילו על 2 מזרונים שונים כל עוד הם מחוברים. שאלתי היא, מבואר בפ"ת ס"ק י"א שבכה"ג שזה לא מיטה אחת ממש אלא 2 מזרונים מהני הפסק. אבל הוא מדבר על הפסק סדין וכו' שא"א לראות אחד את השניה.

השאלה שלי היא האם מותר לשכב (לא לישון, אלא לשכב לכמה דקות) עם ילד/ים קטנים ביננו ולדבר כולנו במיטה, כך שהילדים יהיו הפסק.

האם זה מועיל מטעם הפסק, או מטעם שומר?

אם אפשר להגיב לי באופן פרטי למייל מכיוון שנט פרי לא נותן לי גישה לשאלות מסוג זה. תודה

תשובה:

שלום וברכה
אסור לישון במיטות צמודות בזמן שאסורים אף אם עושים כן לצורך תינוק הישן ביניהם.

מקורות:

אף שבמרדכי פ"ק דשבת סימן רל"ח כתב שאם שמים הפסק ביניהם יכולים לישון כששני המיטות נוגעות זו בזו, אך צ"ל דהיינו דווקא כשמניח ביניהם מחיצה, אך כשנותן תינוק ביניהם יש עדיין חשש להרגל דבר ואסור, כן כתב בשיעורי שבט הלוי עמוד רס"ג.