ערוץ יוטיוב, אפשר?

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרבנים של צוות אתר דין!

חשבתי על לפתוח ערוץ ביוטיוב ולהעלות לשם תוכן שקשור לתורה.
עם זאת, עלו בראשי שאלות אם בכלל הדבר מותר ואין הדבר מביא לעברות.
למשל: צפיית יהודים בסירטונים בשבת; קבלת כסף על סרטונים; גניבת סירטונים שלי על ידי מישהו אחר ופרסומם בפלטפורמת היוטיוב בשבת; אולי עוד דינים שלא חשבתי עליהם?

אשמח לעזרתכם בעניין בבקשה.

תשובה:

כל זה לא הבעיה, מי שכבר גולש בין כך גולש וכו', הבעיה היא אחרת, באינטרנט מסונן אין גישה ליוטיוב, ואתה גם צריך אינטרנט מסונן כהלכה, שום רצון לקירוב רחוקים לא מתיר שימוש באינטרנט שאינו מסונן כהוגן, חייך קודמים.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב,
    אז איך אפשר להסביר בעצם את התופעה של רבנים שמעלים סירטונים ליוטיוב על מנת לקרב יהודים ולהעביר שיעורים? כמו למשל אמנון יצחק, מנחם אדרי, מאיר אליהו וכו'? האם הם קיבלו היתר מיוחד מרב?

  2. ראשית, זה נושא של השקפת עולם, שאלת לדעתי ועניתי, אולי אחרים סוברים אחרת. ב. אינו דומה אירגון שיש שם איזו מזכירה שמטפלת בהעלאת שיעורים, לבין בית פרטי של אדם, בבית אין גישה ליוטיוב, לגבר בודאי שלא.