עמלת אשראי

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה

הערב קניתי לילדי פחיות שתיה ממכונה לממכר שתיה קלה המוצבת ברחוב,
על צג המכונה כתוב היה כי באשראי יש תוספת 50 אג' למחיר הפחית ,
כל פחית עלתה 6.5 ש"ח כלומר 6 ש"ח לפחית והתוספת 50 אג' בשל התשלום בכרטיס האשראי .
אציין כי המכונה מוצבת בשכונה חרדית בעיר מגורי ,
האם יש חשש לריבית במצב שכזה?
האם אפשר להניח שהמכונה שמוצבת בשכונה חרדית בעירי יש סבירות שבעל החברה / מכונה יש לו היתר עסקה ואז אין כל חשש?
תודה וכל טוב

הרי אם בעל המכונה מגלגל עמלת אשראי על הלקוח אין חשש לריבית אך האם הגיוני שעמלת אשרי תהיה 50 אג' ממחיר פחית 6 ש"ח ?

תשובה:

שלום וברכה,

במוכר החליט לגבות עמלת אשראי, ואין כאן חשש ריבית כלל כיון שאין כאן הלוואה אלא גובה מהלקוח את העמלה שצריך לשלם לאשראי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה ,
    תודה לכבוד הרב על התשובה ,אבקש לחדד על מנת ללמוד דבר ההלכה ,האם המוכר רשאי לגבות עמלת אשראי יותר מכפי שהוא עצמו משלם בפועל לחברת האשראי ?
    יוצא ש50 אג' מתוך 6 ש"ח זה למעלה מ8 % האם במקרה כזה נניח משלם עמלה 2 % לחברת האשראי עדיין יכול לגבות מהקונה יותר ?
    תודה וכל הברכות

  2. המוכר מתנה שאדם שרוכש במזומן משלם 6 ש"ח, ומי שמשלם באשראי המחיר הוא 6.50. המוכר גולם בתוך המחיר עמלת אשראי ויתכן מיסים נוספים שיש לו בגין תשלום באשראי.