לקיחת חומר מדוייק מהאינטרנט לצורך מטלות

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני לומדת לתואר שמתעסק בתכנות ומדעי המחשב. יש המון חומר באינטרנט והמרצים אומרים בפירוש שניתן להעזר באינטרנט ואין צורך להמציא את הגלגל.
לאחרונה, המציאו רובוט/תוכנה שמאפשרת לכתוב לה מה צריך בדיוק והיא מחזירה תוך כמה שניות באיזה פונקציות להשתמש לצורך המטלה. לפני הרובוט הזה הייתי מחפשת שעות על גבי שעות באינטרנט עד שהייתי מוצאת פונקציה שנראת לי מתאימה, מנסה ואם לא עובד שוב חוזרת לחפש. כעת, אני רק כותבת את המשימה שלי ותוך כמה שניות הפיתרון המלא מופיע לי עם כל ההסברים האפשריים. מצד אחד זה חוסך לי שעות והופך את החיים לקלים הרבה יותר במיוחד בתקופה כל כך עמוסה של מבחנים ומטלות, מצד שני אני מרגישה רמאית לגמרי.
רציתי לדעת איפה זה עומד מבחינה הלכתית. אם חלילה אני עושה משהו אסור(שכולל שקר ומרמה) כמובן שעליי להתגבר ולא להשתמש בזה יותר.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אמרו לך שניתן להעזר בחומר דרך האנטרנט, מדוע שלא תוכלי להעזר על ידי הרובוט החדש שמזרז את החיפוש. אין עניין לעבוד קשה אלא להביא תוצאה נכונה ואם את מביאה בסופו עבודה מושלמת כפי שנדרש ממך אין כאן חשש גזל.

בהצלחה.