חציצה מועטת בתפילין

שאלה:

שלום רב,
האם שערות קצוצות קטנות של אחרי תספורות שנשארו על הראש מהוות חציצה לתפלין?
אציין שהתקלחתי ושטפתי את הראש , אך לפני כן הנחתי את הראש על הכר ואחרי המקלחת שוב הנחתי את הראש על הכר.

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

יש להזהר גם מחציצה מועטת כמו זו שהזכרת, אבל אני מבין שאתה לא יודע שיש לך כזו חציצה, אתה רק חושש שאולי נשאר משהו על הכרית ואז חזר לראש וזה בדיוק במקום הנחת התפילין ואולי נשאר… בענין זה חציצה כזו שהיא מיעוט שאינו מקפיד עליו – לא צריך לחשוש לה.

מקורות:

משנה ברורה סימן כז ס"ק יד

דבר חוצץ – אפילו חציצה כל דהוא ונכון ליזהר לכתחילה אפי' בכנה חיה שלא יהא מפסיק בין התפילין לבשר ועכ"פ בכנה מתה ועפר יש ליזהר וע"כ יש נוהגין לרחוץ מקום הנחת התפילין. כתב בספר רביד הזהב נראה דמה שרצועה חוצצת לפעמים בין תפילין לבשרו לא מיקרי חציצה דמין במינו אינו חוצץ ומלבושי שרד שהעתקתי לעיל בסק"י משמע דנכון לכתחילה להחמיר בזה: