"וידוי" בלילה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
יכול לעשות "וידוי" בלילה, במקרה שהאדם מגיע הזמן ויודע שהוא ימות?

תשובה:

שיהיו בשורות טובות ישועות ונחמות. בודאי יש להגיד איתו וידוי גם בלילה. ואגב אין כל מניעה לומר וידוי בלילה ואצל הספרדים זה חלק מקריאת שמע שעל המיטה, מה שלא אומרים וידוי כשמנחה גולשת לבין השמשות הוא משום שאמירת הוידוי במנחה היא חלק מהתחנון ואת הנפילת אפיים לא אומרים בלילה כיון שענינה מסירות נפש.

בשורות טובות.