דיווח לרשויות על צינוטקים

שאלה:

יש ארגון שמתקשר הרבה לאנשים להתרים אותם. כל פעם ממספר טלפון אחר. מדובר בהקלטה שבסופו יש את אפשרויות התרומה. מתקשרים הרבה ולעיתים גם יותר מפעם ביום וזה הפך למטרד. בקשתי מהם הרבה פעמים להפסיק אך ללא הועיל. האם מותר לדווח לרשויות המקומיות שיוכלו לחקור את הנושא ולהגיע למתקשר? ניתן להניח שהם יקנסו אותו. כמובן שלא זאת מטרתי אלא שככל הנראה אין לי דרך אחרת להפסיק עם זה. (לא לענות לא עוזר כי הם משאירים הודעה. לענות ולנתק מיד גם טרדה. במיוחד לאור העובדה שזה הרבה פעמים ואני עסוק בדברים נוספים. יצויין כי שבוע שעבר השארתי להם הודעה חריפה שאם הם לא מפסיקים אאלץ לנקוט בצעדים אך גם ההזהרה לא עזרה) במידה ולא, מה כן מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להתרות בו תחילה ולהזהיר אותם שאם הם יצנטקו שוב מכל מספר שהוא, אתה מעביר את הדבר לרשויות, והם יישאו בתוצאות.

בהצלחה.

מקורות:

אסור למסור לרשויות, כין שזה עלול לסבך אותם משפטית עם קנסות והוצאות. אולם אם אתה מתרה בהם תחילה והם ממשיכים יש להקל כיון שהם גורמים לכך, וקצת ראיה מדברי השו"ע סימן שפח סעיף יב שמי שעוסק בזיוף מטבעות ומסכן את הציבור, יש להתרות בו תחילה ואם לא מפסיק מותר למוסרו. וה"ה בעניינינו למרות שלא מדובר בדבר שמסכן אחרים, אבל כיון שזה מהווה הפרעה, אם מתרה בו ואומר לו שהוא יעביר את הנושא לרשויות, אם הוא ממשיך במעשיו נחשב שהוא מביא על עצמו.