שמיעת זמר אשה שראה תמונתה

שאלה:

האם יש מקום להקל שראיתי תמונה של אשה שהיא שרה בשיר האם יש מקום להקל לשמוע את השיר הזה.

תשובה:

אם שומע את האשה עצמה שרה אסור, אולם אם שומע את שירתה מתוך טייפ או רדיו וכד', הגם שמעיקר הדין מותר להקל בזה אך מן הראוי להחמיר שלא לשמוע, דין זה הוא אף אם ראה קודם את תמונתה.

מקורות:

עי' שו" יבי"א (ח"א או"ח סי' ו) שכתב להחמיר בשמיעת זמר אם ראה את תמונתה, אולם שוב חזר בו (שו"ת ח"ט או"ח סי' קח) וכתב שמעיקר הדין יש להקל בזה אך לכתחילה יש להזהר בזה, וכן העלה בנו בילקוט יוסף (או"ח ח"ג סי' עה סעיף יז) ע"ש בארוכה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שלא שמתם לב לכך שהגר"ע יוסף חזר בו והורה להקל אפילו אם ראה את תמונתה, ובלבד שלא ראה אותה במציאות, וזה לשונו בשו"ת יביע אומר חלק ט' (או"ח סי' ק"ח אות מ"ג):

    "ומה שכתבתי שם (היינו ביבי"א חלק א') שאם ראה אותה בתמונה גם כן אסור, אינו מוכרח, שיש לומר דהא דאמרינן בתענית וכו' זהו רק כשראה אותה בחיים חיותה במלוא קומתה, וכ"כ הגאון רבי יוסף חיים בספרו בן יהוידע (תענית ה), שאם ראה אותה בצורה ותמונה לבד, אין לחוש".