השקעה במניות של חברה העוסקת עם מסחר במאכלות אסורות

שלום וברכה
תודה על תשובתכם המהירות
בעוד כמה חודשים חברה סינית תכנס לבורסה, היא מתעסקת במכירת דבר אחר. אני רוצה עכשיו לקנות מניות ולמכור אותם ביום שהחברה תכנס לבורסה. זו חברה ענקית ואני בטוח בהמניות יעלו מעלה מעלה ביום אחד.
שאלתי האם מותר להשקיע בזה, ואם כן האם יש בזה סימן ברכה,
תודה

תשובה:

שלום רב,

לכאורה נראה שאין בכך כל איסור.

מקורות:

ראה בהרחבה בשו"ת יביע אומר (ח"ח יו"ד סי' יג) שכתב להתיר שותפות ברשת מלונות שיש להם מלונות רבים גם בחו"ל שיש שם מאכלות אסורות, מהטעם שאין כל אפשרות ליהודי לעסוק בזה בפועל. וראה עוד בשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א' אות יא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    לפענ״ד נראה שתלוי סאיזה סוג מניות, אם זה סוג שאם היה קונה כמות גדולה היה לו זכות הצבעה ממילא מוכח שיש לו שותפות במפעל וא״כ נראה דאסור משא״כ אם זה סוג מניות שגם אם היה קונה כמות גדולה לא היתה לו זכות הצבעה מותר, דאין הוא שותף רק משקיע גרידא,
    לפענ״ד כתבתי, ואין אני מורה ומכריע רק כתלמיד הדן לפני רבו, וללמוד תורה באתי,
    המצפה לתשובתכם הרמה,
    ש.ב.