קביעת תאריך הלידה

שאלה:

שלום לרבנים,
בתי נולדה בתאריך לועזי 13.12.2022
בשעה 16:53
ביום זה לפי לוחות חב"ד השקיעה באותו היום הייתה ב 16:37
אם כך האם בתי נולדה בי"ט כסלו או ב כ' כסלו משום שזהו זמן בין השמשות והינו ספק יום ספק לילה?

תודה לעונים

תשובה:

שלום וברכה

השיטה העיקרית היא שזמן בין השמשות הוא 13.5 דקות. לכן מעיקר הדין ניתן להתייחס לכך שהיא נולדה בכ' בכסלו, וכך לחגוג לה. אבל כמובן כיון שיש בזה ספק ואין בזה שום נפקא מינה אלא לענין יום בת המצוה שלה, יש לה להקפיד בשמירת המצוות יום י"ט כסלו כאילו היא כבר בת מצוה. זה גם לא משנה כל כך, אני מניח שבלאו הכי תקיים את כל המצוות באהבה ובשמחה גם לפני בת המצוה.

מזל טוב ורוב נחת.