עצה ללימוד גמרא

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני בן 40 למדתי עד כה הלכה ,אבל אני רוצה מאוד כעת ללמוד רק גמרא רק חושש אולי לא אתחבר..חוץ מהקושי..מה גם שקשה לי מאוד ללמוד דברים שהם לא הלכה למעשה, חשבתי על מסכת כתובות ,מה הרב יוכל להמריץ או לעודד עד כמה חשוב לימוד הגמרא? האם זה שאני משתדל ללמוד למרות שאני לא מבין זה מפתח את השכל ?מאוד חשוב לי להתעמק ויחד עם זאת להפיק תועלת.
ישר כוח
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן כמה נקודות שצריך לדעת: ראשית למה רק גמרא? חז"ל אמרו כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן עולם הבא, תחלק את הזמן שלך באופן כזה שישאר זמן יעיל ואיכותי לגמרא אבל ישאר גם זמן להלכה.

אין טעם ואין צורך ללמוד בלי להבין, כמו הנושא אינו דרכים לפיתוח המוח אלא לימוד דברי אלוקים חיים, תורת ה' תמימה, לכן יש למצוא את הדרך ללמוד בהבנה וביעילות, ראשית תתחיל במסכת קלה יותר, אני ממליץ לך כרגע על מסכת מגילה, תוכל לסיים אותה עד לחג הפורים וזה יהיה לך שמחה גדולה וסיפוק, וגם יקל עליך להכנס לסגנון הכתיבה לארית וכו'. שנית, אם אין לך שיעור או רב חברותא וכדומה, תעזר בגמרא מבוארת, של ארטסקרול או מתיבתא, זה יסייע לך להבין, תלמד במתינות ותשנן את הלימוד וכך תצליח בעזרת ה'.

ברכה והצלחה!