לקנות משהו כדי לפרוט כסף קטן, מותר?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

פעם אחת, הייתי צריך כסף קטן והיה לי רק שטרות בנק, אז קניתי משהו בחנות כדי שיהיה לי עודף בכסף קטן.
אבל אולי לא יכולתי לעשות את זה, כי המוכרים של החנות הזאת צריכים גם כן כסף קטן, ואם הייתי אומר להם שיתנו לי מטבעות במקום שטרות (למשל שני מטבעות של 5₪ במקום מטבע של 10₪), לא היו מסכימים.

האם היה לי מותר לעשות את זה?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקנות מוצר קטן למרות שהכוונה שלך לפרוט את הכסף. זה נוח להם שאתה קונה והם מרוויחים והם מסכימים לכך.

בהצלחה.