חיוב מזוזה במסדרון

שאלה:

האם יש חיוב מזוזה בפתח מסדרון בתוך דירה, כאשר אין משקופים, אבל התקרה של המסדרון נמוכה יותר מהתקרה של הסלון (כך שנראית צורת הפתח בין הקירות של המסדרון והתקרה שלו)?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך דוקא משקופי עץ, אבל כן צריך צורת הפתח, ולכן אם הקירות שיוצרים את הצורה הזו הם פשוט בגלל סיום חדר והקיר שימוש רק לחדר ולא כדי ליצור צורת הפתח, אין חיוב מזוזה, לכן מאוד ממליץ לתאר לנו בצורה הרבה יותר מדוייקת מה יש כאן ונשתדל לסייע.