חטיף צ'יפס שנאכל כתוספת בסעודה – האם מברכים עליו?

שאלה:

שלום כבוד הרב, אנחנו בבית נוהגים לאכול חטיפי צ'יפס בתור ליווי בשר או דגים וכדומה כמו שעושים עם אורז או ירקות ולא בצורת ממתק שבסוף הסעודה, השאלה האם צריך בכל זאת לברך על החטיף בורא פרי האדמה או שנפטר על ידי המוציא. אני מדגיש, לא מדובר על צ'יפס מטוגן אלא על חטיף צ'יפס זה שאוכלים מהשקית כמו הבייגלה.
תודה וברכה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה נאכל לשובע ולא לקינוח, אם תחילת אכילת הדבר יהיה עם פת וגם הסוף עם פת, אף שבאמצע אתם אוכלים בלי פת – זה נפטר בברכת הפת.

מקורות:

הכלל הוא כך: דבר שמעצם טבעו נאכל לשובע, נפטר בברכת הפת גם אם אינו נאכל עם פת ממש. דבר שמטבעו נאכל לקינוח כמו פירות, ועכשיו אני אוכל אותו לשובע, אם נאכל תחילה וסוף עם פת לא מברכים עליו, אבל אם נאכל לקינוח לא מועיל שאוכלים תחילה וסוף עם פת ויש לברך עליו.

ראה שו"ע בסי קעז סעיף א ומשנה ברורה שם ס"ק ח.