דמי שדכנות

שאלה:

לפני שנה אני הצעתי הצעת שדוך לצד הבחור ולצד הבחורה הם בררו וזה לא הבשיל. לאחר שנה אחות הבת פנתה אלי ואמרה לי שהיא זוכרת שהצעתי את השדוך הנל אם אני יכולה להציע שוב .במקביל האחות בקשה מעוד משהי שמכירה את צד הבן להציע את השדוך אני התקשרתי לאם הבחור והיא אמרה שלפני יומיים הציעו לה את אותו שידוך הסברתי לה שהיה אי הבנה ושאני הצעתי את זה לפני שנה וכו ומאז אני נהלתי את השדוך. כעת הזוג התארס למי מגיע דמי השדכנות? האם לי את כל הסכום או שמא יש להביא למשהי השניה שהציעה את השדוך לבקשת אחות הבת.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לא הזכרת בשאלה פרט חשוב, האם לפני שנה הצעת לצד של הבחור את ההצעה או לא. אם לפני שנה הצעת את ההצעה לצד של הבחור, ועכשיו את ניהלת את השידוך בצד של הכלה וגם בצד של החתן, מגיע לך דמי שדכנות מלאים ולשנייה לא מגיע כלל.

אם לפני שנה לא הצעת עדיין לצד של הבחור, אלא הצעת לצד של הכלה בלבד, ועכשיו הצד של החתן שמע על ההצעה מהשנייה שהציעה להם, ואת קידמת את השידוך, מגיע לה שליש מצד החתן ולך שני שליש מצד החתן. ומצד הכלה אם את ניהלת את כל השידוך מגיע לך את הכל מצד הכלה.

בהצלחה.