טעות ברכישה גזל או לא גזל

שאלה:

שלום כבודו
יש לי שאלה אלייך בנושא של גזל או לא גזל
קניתי מייבש כביסה ב-600 שקל
כשהגעתי לקופה המחיר היה 900 שקל הערתי על זה לקופאית ואמרתי לה שהמחיר שרשום במדף הוא 600 שקלים היא שאלה את המנהל והוא אמר לשנות את הסכום ל600 כפי שרשום על המדף
לקחתי את הקרטון ונסעתי הבייתה
כשהגעתי הבייתה ופתחתי את הקרטון גיליתי שלקחתי בטעות מכונת כביסה במקום מייבש
משום שהקרטונים של המייבש ושל המכונה זהים ובאותו הרגע לא שמתי לב
יום אחרי זה חזרתי לסופר כדי לקנות את המייבש הסתכלתי וראיתי שמכונת כביסה עולה 900 שקל. והיום קניתי מייבש ב-600 שקל.
ועכשיו השאלה שלי אליך
האם המעשה שעשיתי הוא לגזול מהעסק הזה? או שלפי ההלכה זה לא נקרא גזל ומה עליי לעשות כרגע?
חשוב לי לציין שזה לא היה בזדון בכלל אלה מתוך תמימות
הכוונה הראשונית שלי הייתה לקנות מייבש ולא במכונת כביסה
אשמח לתשובתך
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

המעשה שעשית זה לא גזל אלא טעות, לא התכוונת לגזול אלא טעות אנוש. את צריכה לחזור לחנות ליידע את המוכר על הטעות ולשלם את ההפרש, כדי שבסה"כ ישולם 900 ש"ח על המכונת כביסה ו600 ש"ח על המיבש.

בהצלחה.