ריבית מוקדמת

שאלה:

שלום לכבוד הרב!

יש לי שאלה עם שילמתי על מוצר בכרטיס אשראי ופרסתי את זה ל6 תשלומים שווים בחנות שניתן לעשות את זה ללא תוספת ריבית. ובחודש השלישי החלטתי שאני רוצה לשלם את כל החוב הנותר בתשלום אחד, אך חברת האשראי דורשת על כך ריבית על פירעון מוקדם האם יש בדבר הזה בעיה הלכתית?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית – ראה בנימוקים.

בהצלחה.

נימוקים:

לא ברור לי המדיניות של האשראי במקרה כזה. אם אתה יודע אשמח שתכתוב בתגובה.

אתה שרכשת מהחנות ב6 תשלומים פירושו שהאשראי משלם את התשלום ב6 חודשים. וגובים ממך למשך שישה חודשים. כשאתה מבקש להקדים ולשלם את הכל במועד אחד, אם הם משלמים את הכל מיד וגובים ממך את הכל מיד ולא בתשלומים, אין כאן הלוואה וממילא אין כאן ריבית. ונחשב שאתה נותן להם את הכסף שישלמו עבורך את החוב ואתה מוסיף להם שכר על השליחות.

אם הם משלמים את הכל מיד עבורך, וגובים ממך בתשלומים, [מסתמא שזה לא כך אלא כמו שכתבתי בתחילה] אכן יש כאן בעיה של ריבית שהם משלמים עבורך וגובים ממך מאוחר, אבל גם בזה אין איסור ריבית כיון שיש לחברות האשראי היתר עסקה.