ריבית בתשלום לאחר זמן עבור טיפול

שאלה:

שלום. הייתי בטיפול פסיכולוגי שהמטפל ישב איתי עוד שעה מעבר ממה שהוא חייב והוא מאוד עזר לי, ובכל מקרה הוא לא לוקח סכום גבוה לטיפול ורציתי לתת לו עוד מאה ש"ח יותר ממה שאני רגיל לתת לו אבל לא היה לי מזומן מספיק כסף כדי לתת לו והוא לא מקבל באשראי/ביט וכד', אמרתי לו שאני אביא לו בהזדמנות אחרת את התשלום על הטיפול הזה. האם אני יכול לתת לו את התשלום פעם הבאה כפי שתכננתי, דהיינו מאה ש"ח יותר מהמחיר הרגיל וזה לא ייחשב כרבית/כתשלום נוסף על זה שהוא חיכה לכסף ולא הבאתי לו בזמן?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לתת 100 ש"ח בפעם אחרת ואין כאן חשש ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

אתה רצית לשלם מיד 100 ש"ח ואתה לא מוסיף תשלום על האיחור, ולכן אין כאן חשש ריבית.