מעשרות מדמי מזונות ילדים

שאלה:

אני גרושה + 1, גרה אצל ההורים ומנסה לחסוך כל שקל וגם עובדת כמובן. רוצה לחסוך לעתיד שלי ושל הבת שלי וכרגע גרה אצל ההורים, מקבלת 1,700 מזונות וחצי תשלום מהגן מהגרוש. ועוד מביטוח לאומי, יש לציין שלא חסר לי כלום אצל ההורים שלי והם עוזרים לי לקנות ביגוד ואוכל לילדה, כדי שאחסוך את הכסף שלי. חוץ מהמעשר של המשכורת שלי, יש לעשר את המזונות שמקבלת על הילדה? איך החצי שהגרוש משלם לגן? את מה שמקבלת מביטוח לאומי?
אשמח לתשובה מפורטת, תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי קיצבת מזונות באופן ספציפי בשונה משאר קיצבאות והכנסות שונות, יש לצדד שאינה כסף שלך אלא של הילדים והם ודאי פטורים ממעשר כספים, ממילא את לא חייבת להפריש מזה. גם לא מההשתתפות בדמי הגן. ביטוח לאומי מה זה? לאמא או למזונות הילד? זה תלוי בזה.

שיהיה תמיד שפע, וחיים טובים ומאושרים!