הרחמן הוא יברך את אבי מורי לאחר פטירתם

שאלה:

אני בשנת אבל על אימי ז״ל אני לא גר עם אבי שיחי עמו״ש, השאלה היא בברכת המזון תמיד הייתי אומר הרחמן הוא יברך את אבי מורי ואת אימי מורתי וכו׳ האם אני יכול לומר עכשו ״את אבי מורי ואת נשמת אימי מורתי וכו׳ ?
תודה למפרע
אשר

תשובה:

שלום וברכה

בס' קיצור השל"ה כתב שלברך את ההורים בברכת המזון לאחר פטירתם הוא מנהג עמי ארצות, אולם הגר"ח נאה בהקדמתו לס' פסקי הסידור מביא שכך נהג הצמח צדק מליובאוויטש, ובס' דרכי חיים ושלום מובא שכך נהג בעל המנחת אלעזר ממונקטש, לכן אם אתה מרגיש רצון כך לברך, הרשות בידך ויש לך גדולי עולם לסמוך עליהם בזה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו, שבת שלום.