הנאה ממקום שמחלל שבת

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב.
השאלה היא: האם אפשר להימצא וליהנות מבית עסק שמחלל שבת?
לצורך העניין, יס פלאנט בירושלים? המקום הוא מן קניון קטן מאוד שיש בו אולמות קולנוע בשביל לראות סרטים. כל המתחם אינו שומר שבת (פתוח בשבת).
האם יש לחשוש "מלפרנס" מקום שכזה על ידי הנאה מימנו?

אשמח לעזרתך בעניין.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור ליהנות ממקום שמחלל שבת, יש לנו רצון לתמוך בשומרי שבת, ולהצביע ברגלים כנגד מקום שמחלל את שבת קדשנו ורומס את תפארת ישראל. האיסור ליהנות מהמקום היה קיים רק אם קיומו נתון בספק ועל ידי הכניסה לשם אנחנו תומכים בו ומסייעים לקיומו. אבל מי רוצה ללכת למקום שרומס את כבוד אבינו שבשמים?

בכלל קולנוע וסרטים זה לא מקום ליהודי טוב… אני בטוח שלא מקרינים שיעור של הרב עובדיה יוסף, וגם לא הצגה בעלת תוכן יהודי שורשי עם שמירת גדרי הצניעות…

ברכה והצלחה ושבת שלום.