המתנה בין בשר לחלב – רוב שעה שישית

שאלה:

שלום,
סיימתי לאכול ארוחה בשרית (עוף) בשעה 13:40 לערך והוגשה ארוחת ערב חלבית במקום שאני לומד בשעה 19:20 לערך, האם זה בסדר לאכול בשעה זו, למעשה זה בטווח של החצי שעה האחרונה של השעה השישית ( סוף שעה שישית) .תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת יביע אומר להגר”ע יוסף זצ”ל ח”א סי’ ד וח”ג סי’ ג כתב שדי ברוב שעה שישית כיון שבזמן חז”ל לא היו שעונים מצויים ותוך חצי שעה נחשב כבר כסמוך, לכן לדעתו, למרות שהמנהג הוא להמתין שש שעות שלימות בשעת הצורך כשמתארחים באיזה מקום או שכך הם סדרי הישיבה יש להקל, ושמעתי פעם שכן הורה הגר”א קוטלר זצ”ל בישיבתו. אבל כשאין בכך צורך גדול אין להקל, היות והמנהג הוא להמתין 6 שעות שלימות, שכן לשון השלחן ערוך בסי' פט סעי' א, וכן דעת הגר"ש וואזנר כמובא בקובץ מבית לוי חלק ט בשר בחלב אות ג, וכן הביא בשו"ת דברי חכמים סי' א מהגר"מ פיינשטין בעל שו"ת אגרות משה, וכ"כ בשו"ת אבן ישראל ח"ט סי' קכו, וראה שו"ת אבני ישפה ח"ה סי' קא ענף ה שלא מצא מקור לנוהגים להקל בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני הקדמתי לארוחת הערב, אלו לא סדרי הישיבה, וכן מדובר על מקום שאני לומד ומלמד, אני לא בחור
    פשוט מניין ערבית שהייתי צריך להספיקו החל ב19:30 וכן אח"כ היו לי סידורים עד 23:00 לערך, אז ידעתי שלא אוכל לאכול עד שעה זו
    בעיקרון גם במצבים מסוימים כגון זה לא נהוג להקל ברוב שעה שישית?

  2. אינני קובע מסמרות שאי אפשר להקל כאשר יש שהקלו, אבל כיון שרבים החמירו וכאמור, לא הייתי מיקל אלא אוכל פרווה.