הימורים במשחק רולטה

שאלה:

שלום. האם אפשר לדמות משחק הרולטה לקניית כרטיס הגרלה ומותר, או לא ואז אסור מדין משחק בקוביה?

תשובה:

שלום וברכה,

ברכישת כרטיס לוטו הקונה הוציא את הכסף מכיסו, ולכן אין כאן בעיה של אסמכתא, כמבואר בשו"ע סימן רז סעיף יג, שאם הוציא את הכסף מידו והניח על דף שקנוי לשניהם, אין דין אסמכתא. אבל ברולטה אם לא הוציא את הכסף מכיסו ומי שמפסיד צריך לשלם, יש מחלוקת אם יש בדבר איסור ריבית. ולכן כרטיס לוטו זה יותר קל ממשחק רולטה אם עדיין לא שילם לפני המשחק. אבל גם במשחק כזה יש מתירים שאין בו דין אסמכתא.

בהצלחה.