קריאת שם בברית מילה

שאלה:

תאומים זהים. תוכנן לקרוא לגדול שמעון [ע"ש שמעון הצדיק, שם נערכה הברית] ולקטן שלום [ע"ש הסנדק]. לשם זיהוי, הצמידו צמיד רק לגדול. לאחר כמה שעות, בהתבוננות בתמונות והסרטות – מתברר שטעו ; הצמיד היה על הקטן ומתברר שהכל טעות. האם בכל זאת חלו קריאת השמות, או כיון שהדבר נעשה בטעות, נחשב שלא קראו כלל?

תשובה:

אדרבה, הרי שמות זה דבר שבא בנבואה ובגילוי אלוקי, משמים רצו שהקטן יהיה שמעון והגדול שלום!

תזכו בעז"ה להרבה נחת ושמחה משלום הגדול, ומשמעון הקטן, שני קטנים אלו גדולים יהיו, ויאירו עיניהם של ישראל!

מזל טוב!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה.
    אבל לכאורה השם תלוי איך שקוראים לו אנשים.
    ואם הורים יקראו להם כל יום כפי שרצו מהתחלה, לא משנה איך קראו להם בברית.