שאלה:
שלום הרב,
אפיתי בתבנית חלבית (שטופה, לא היתה בשימוש כשבועיים), פשטידה פרווה עם בצל שחתכתי בסכין בשרי וטיגנתי במחבת בשרית.
האם הפשטידה מותרת?
ואם כן,האם מותר לאכול אותה בתוך שש שעות מאכילת בשר?
תודה
תשובה:
הפשטידה מותרת כיון שהתבנית אינה בת יומה [אין משמעות לכך שהבצל חריף ביחס לתבנית, כי לתבנית זה כבר הגיע לא חריף וגם מעורב בעוד דברים], אבל את התבנית יש להכשיר, לנקות היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז להכניס לתנור ל40 דק' ריק על החום המירבי. הכשרה זו מועילה רק בגלל שהתבנית לא בת יומה, בכל מקרה לגופו יש לשאול בצורה מדוייקת.
ברכה והצלחה.