נדרים והחובה להמנע מהם

שאלה:

שלום כבוד הרב: יש לי חולשה לדבר שעושה לי לא טוב (סיגריות) ובגלל זה יצא לי לנדור מספר פעמים שבתקופה מסויימת אני לא יעשן, ולצערי יצא לי מספר פעמים להפר את הנדר ולהתיר אותו מספר פעמים. יש לציין שאני נודר אחרי שאני נתקף חרדה מהסיגריות, האם זה אומר שאני נודר במצב שאני אנוס ולכן הנדר לא נחשב?? ומה עלי לעשות כדי לתקן את ההפרת הנדר אם במידה וזה לא נחשב למצב אנוס? תודה רבנו.

תשובה:

ודאי שלא, אתה אדם בעל דעה צלולה ולכן הנדרים האלו הם ברי תוף, ולכן הייתי ממליץ לך להמנע מכך מכל וכל!!! עוון נדרים חמור מאוד ועונשם רב ולא נכנסים לחששות כאלו בכלל. אם אתה רוצה, תקנוס את עצמך [בלי נדר!!!] כל סיגריה שאתה מכניס לפה, על המקום בלי להסס, 50 ש"ח לצדקה. זה יעבוד טוב יותר…

בשורות טובות ובריאות איתנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1