לחיצת יד לאשה או הלבנת פנים?

שאלה:

1)איזו מצווה יותר חשובה הלבנת פני חברך ברבים או שמירת נגיעה?
2)מה אני עושה אם מישהי מגישה לי יד ללחוץ?
3)במידה ומישהי מושיטה לי יד ללחוץ ואני יודע שאם אני אלחץ היא תמשיך לעוד אנשים, האם עדיף לי לא ללחוץ "ולבייש" אותה?
4)אם אישה מבוגרת מגיעה מושיטה יד ללחוץ אני צריך ללחוץ?
5)האם מותר מגע שהוא לא לשם חיבה?
6)מה זה נחשב מגע עם חיבה?
7)איך נמנעים ממגע בלי לבייש?
8)ממתי בעל יכול לגעת באישתו?
9) האם מגע עם חפץ מותר? (אם כן איזה חפצים וזה תלוי אם יש חיבה או אין?)
10)מה דעתך על המקרה של יובל דיין וביידן?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כאן ענין של הלבנת פנים, גם מבוכה קלה אינה הלבנת פנים, לא הצגת בה חיסרון, לא גרמת לה בושה, רק מבוכה קלה, עושים את זה עם חיוך ומסבירים והכל טוב. ובכלל אין הגיון שננהג שלא כדין בגלל שהיא נוהגת שלא כדין והיא תתבייש לשמוע את זה… זה משולל הגיון.

2. מחייכים בנעימות ואומרים אני מטעמי דת מברך אותך בלי יד. בדרך כלל זה לא צריך גם להיות, התנוחה שלך תגרום לבד שלא יושיטו יד.

3. כאמור אין ללחוץ יד.

4. לא.

5. אין איסור מעיקר הדין, אבל לחיצת יד חששו הפסוקים שהיא נחשבת חיבה, הגבול בין נימוס כבוד וידידות וחיבה מעורפל.

6. כל מגע שבא לבטא קירבה.

7. הסברנו.

8. מלאחר החופה.

9. לא ברורה לי כוונתך.

10. סיפור יפה ומרגש, הייתי יותר שמח אם היא גם לא היתה שרה שם.

ברכה והצלחה ויום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בימי ראשון היו עוברים אלפי אנשים על פניו של הרבי מליובאוויטש זצ"ל לקבלת דולר (על מנת לתת לצדקה) וברכה מהירה. היה תור ארוך של גברים ותור ארוך של נשים. היתה פעם אחת שאשה אמריקאית תמימה הושיטה לו את ידה לברכת שלום. הרבי ענה באנגלית "אותי חינכו שלא נוגעים בדבר שאינו שלי".