הזמנת אנשים לאירוע למבנה בלי מזוזה

שאלה:

שלום וברכה!

האם יש בעיה הלכתית כלשהיא להזמין אנשים יראי שמיים שומרי תורה ומצוות (ובכלל…) למקום בלי מזוזה? לדוגמה בר מצווה, ברית וכו'…?
(למשל מבנים בקיבוץ חילוני). תודה!

תשובה:

אין הבדל ביהדות בין יהודים דתיים לשאינם דתיים, כולם חייבים במצוות בדיוק באותה מידה…

לשאלתך, החיוב של מזוזה הוא חובת הדר, כלומר זו חובה על בעל המקום, או על מי ששוכר את המקום, יתכן שיש בזה אחריות גם על בעל האירוע במידה והמקום מושכר לו [הוא יכול לסכם שהמקום אינו מושכר לו, אלא הם רק מחוייבים לספק לו אפשרות לשמחה במקום שלהם], אבל זו לא דאגה של האורחים, הם לא חייבים במזוזה.