מנהגי אבלות ביארצייט דחוי

שאלה:

שלום רב,
יום השנה הראשון של אבי ז"ל עתיד לחול בשבת. אם מאחרים את העליה לקבר ליום ראשון זה אומר שנוהגים בו מקצת אבלות, או שבגלל שהיום המקורי חל בשבת אפשר לנהוג בראשון כרגיל?
תודה רבה, אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

אין נוהגים בו אבלות כלל, כיון שאינו יום הפטירה. לגבי התענית לאלו הנוהגים להתענות ביארצייט, יש מחלוקת בין הפוסקים: בשו"ע בסי' תקסח סעי' ט כתב שיתענה ביום ראשון, וברמ"א שם כתב שנוהגים שאין מתענים כלל בשנה זו. בכף החיים שם ס"ק צד הביא מכמה פוסקים שמקדים תעניתו ליום שישי, לפי שאין תועלת בתענית אחר שעבר הזמן.

בשורות טובות.