התרת קשר שרוכים שהסתבכו בשבת

שאלה:

לכבוד הרב,
קשר נעליים שהשרוכים התסבכו ונקשרו וקצת קשה להתיר הקשר, אם זה קרה בשבת אסור לנסות להתיר עד מוצ"ש?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

קשר שנעשה בטעות, כלומר שאדם מנסה לעשות קשר עניבה או להתירו ובטעות נעשה קשר על גבי קשר, כתב המשנה ברורה שם בשם החיי אדם שמותר להתירו בשבת. ובטעם דין זה כתב החזון איש בסי' נב ס"ק יז, שכיון שקשר על גבי קשר אינו מעשה אומן ממש אלא שנהגו להחשיבו ככזה, באופן זה שהוא נעשה מאליו ללא כוונה תחילה ואף יש בכך צער – מותר להתירו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה: האם זה משנה להלכה,
    אם הקשר על גבי קשר, שנקשר בטעות:
    1]נקשר לפני כניסת השבת.
    או:
    2]אחרי כניסת השבת =במשך השבת.?
    תודה.