הפעלת סיפאפ בשבת בגלל בעיות של קושי נשמה

שאלה:

אני יישן עם סיפאפ בגלל דום נשימה חמור (70 הפסקות לשעה) כמו כן אני סובל מאפילפסיה.
אם שכחתי להפעיל מערב שבת או שנותק בשבת, האם מותר לכתחילה להפעיל בשבת את המכשיר?
יש צורך לטרוח למצוא גוי?
מצ"ב קישור בו מופיע הסיכונים בדום נשימה, וכמו כן מצ"ב קישור לקשר בין אפילפסיה לדום נשימה.
תודה רבה
https://www.clalitsmile.co.il/blog/oral-dental-issues/sleep-apnea/

טיפול בדום נשימה בשינה בחולי אפילפסיה מפחית פרכוסים (מתוך הכנס השנתי ה-71 מטעם ה-American Epilepsy Society)

תשובה:

שלום וברכה

לפי דעתי ודאי יש לטרוח להביא גוי, שהרי אין כאן ענין של פיקוח נפש, יש לך אפשרות פשוט לא ללכת לישון. יממה אחת אפשרי להמנע משינה בדרך כלל, זה רק מאוד לא נעים.

תשובה זו נכתבה בשעתו, היום יש מכשיר הכשר בהכשר של משמרת השבת, ויש להשתמש בו בלבד, כי גם הדלקה לפני שבת אינה פתרון אמיתי, כל נשימה יש בה הפעלה חשמלית, והותרה רק בשעתו מצד פיקוח נפש במידה וזה המצב.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבוד הרב, אך אי שינה מגבירה אפילפסיה
    https://www.epilepsy.co.il/%D7%97%D7%95%D7%A1%D7%A8-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%94/
    השאלה, עד כמה יש לטרוח למצוא גוי?
    אני לא באזור בו מצויים גויים, יש ללכת כמה רחובות בתקווה שיימצא איזה גוי, וגם לא בטוח שיסכים לבוא

  2. היום יום שלישי, אני מציע שכבר היום תתעניין מי יש באיזור שיש לו עובד גוי וכדומה, תשאל רב מקומי הם בטח יודעים, ושיהיה לך מידע על שנים שלושה כאלו. בתשלום הוא בודאי יבוא. כמובן שבכל מקרה של חשש סכנה ואין גוי יש להדליק כמובן בשינוי.