שתיית קפאין בצום

שאלה:

בדרך כלל מה שקשה לאנשים בצום זה החוסר קפאין מישהו הציע רעיון לקחת אבקת קפה לערבב עם מעט מים ולשתות
התר זה מסתמך על דברי המשנה ברורה בהלכות יום כיפור סימן תריב סעיף קטן טו שעל אוכלים שאינם ראויים לאכילת אדם יש איסור לכתחילה מדרבנן ואפילו בחצי שיעור מהן יש להיזהר לכתחילה ורצה לומר שאם חצי שיעור בדברים אלו הוא רק להיזהר לכתחילה ביום כיפור אז בשאר צומות הוא לכתחילה
אשמח לשמוע דעת הרב בזה

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה סי' תקסז ס"ק יא אסר לרחוץ את הפה בתענית ציבור אפילו שמקפידים לפלוט הכל, שמא יבלע משהו, ולא התיר אלא במקום צער ממש, אז להתיר אכילה שלא כדרך נראה שודאי אי אפשר.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור, אבל אתה רואה כמה החמירו שאפילו חשש שמא יבלע משהו שלא בכוונת אכילה … אז לבוא ולהתיר דבר שהוא ודאי אכילה שלא כדרך, ודאי שלו. הגרי"ש אלישיב התיר לקחת תרופה עם מים מרים לחולה…