שומר שהכניס אותי לבריכה ללא תשלום

שאלה:

אבא שלי נכה צה"ל והוא זכאי להיכנס לבית הלוחם בחינם יש שם שחיה וכושר וכו'. והוא יכול לקנות כרטיס עבורי ב30 ש"ח לכניסה לבריכה. כשאני מגיע השומר נותן לי להיכנס ולא לוקח את הכרטיס כניסה (לא יודע מה הסיבה, כשיש שומר אחר הוא כן לוקח כרטיס). שאלתי אם מותר לי להיכנס בלי תשלום, כיון שסוף סוף זה לא מוסד פרטי אלא של משרד הביטחון.

תשובה:

שלום וברכה,

שומר שאחראי על הכניסות של הבריכה מותר לו למחול בדברים קטנים, ולכן אם הוא החליט להכניס אותך ללא תשלום, מותר לך לקבל ממנו את המתנה.

בהצלחה.