הגעלת סט צלחות חרסינה

שאלה:

שלום כבוד הרב: ביקשו ממני לברר: צלחות שלא השתמשו בהם הרבה מאד שנים ולא זוכרים עקב כך אם שימשו לחלבי/בשרי. מה עושים? האם צריך להטביל?
תודה רבה!

תשובה:

טבילת כלים זה נושא אחר שלא קשור לענין של בשר וחלב. טבילת כלים נוגעת לכל כלי חדש שאני קונה מגוי, אפילו לא נעשה בו שימוש כלל, יש להטבילו במקווה, ובענין זה בודאי לא משנה כמה זמן עבר. אם הנושא הוא לגבי הגעלה, גם אם עברו כמה שנים יש להגעיל, רק לשים לב שלצלחות חרס לא מועילה הגעלה. אם מדובר בסט יקר יש שהקלו להגעיל שלוש פעמים.

מקורות:

ראה אגרות משה יו"ד ח"ב סי' מו, והארכתי בזה עוד כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1