שינוי מקום מחדר לחדר

שאלה:

שבוע טוב ומבורך
בקיצור שולחן ערוך סימן נ סעיף יג רשום שאם בירך ברכה ראשונה על משהו (חוץ מלחם) ועבר מחדר לחדר צריך לברך שוב מפני ששינה מקום, השאלה
1) האם זה גם על מים?
2) ואם כן האם אפשר לכוון שבבית נגיד זה מקום אחד כדי שיהיה אפשר לאכול ולשתות מחדר לחדר?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

במציאות החיים היום שכל הזמן מסתובבים בתוך הבית עם אוכל ושתייה, שינוי מקום יהיה רק ביציאה מחוץ לבית.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' קעח ד"ה בבית אחד שדן בזה וכתב שאף שיש להקפיד לכתחילה יש לסמוך על המקילים, ומאריך בשיטות בדין זה, וראה שבט הלוי ח"א סי' רה שלפי מנהג אכילתנו היום שכל הזמן יוצאים ונכנסים ומביאים משהו וחוזרים, אין צורך להקפיד בזה.