חיסכון ממעשר לצורך חתונות הילדים

שאלה:

שלום רב. האם מותר לחסוך בכל חודש כסף מכספי מעשר לצורך חתונות ילדיו? ומה הדין בחיסכון מחלק החומש [אדם שרגיל להפריש חומש לצדקה]?
יישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

לחסוך ולשים בצד או להשקיע כדי לתת לילדים בזמן הנישואין, בס' צדקה ומשפט לרבי יעקב בלויא פרק ו סעי' ו בהערות מתיר זאת, ומדמה נדון זה לאדם האוסף לעני מסויים שעדיין אינו לפניו [אף שיש לדון בזה שכן כאן אותו אדם – בנו עדיין אינו עני, אני רק יודע שיהיה כזה בעתיד], שזה מותר אף שלא נותן מיד. אמנם מנהג העולם אינו להקל עד כדי כך, אבל להניח את הכסף בגמ"ח הלוואות, שבינתיים יעשה מצוות עד שתזדקק לו לנישואי הילדים זה אפשר, וכמובא בס' אהבת חסד ח"ב פרק יח. ויש שמחלקים את הכסף, חלק נותנים ממש לעניים, שכן עיקר ענין המעשר הוא תמיכה בתלמידי חכמים עניים, ואת השאר נותנים בגמ"ח לצורך העתידי הנ"ל.

רוב נחת ושפע ברכה והצלחה.

שבת שלום.